Борщ з куркою і приємною кислинкою щавлю – варіант легкого і апетитного обіду. Блюдо досить проста у виконанні і заслужено може претендувати на ваш улюблений домашній рецепт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Щавель – 4 склянки
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати борщ з щавлю з куркою? Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Щавель і свіжий кріп обов’язково промиваємо.

Куряче філе також промиваємо. Нарізаємо кубиками середнього розміру. Кладемо в каструлю, солимо за смаком і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь.

Поки вариться філе, очищаємо від шкірки картоплю. Ріжемо його кубиками і кладемо в каструлю разом з лавровим листом. Варимо до готовності, приблизно, 15 хвилин.

Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до легкого рум’янцю. Додаємо в суп.

Нарізаємо кріп і щавель, кладемо в каструлю і варимо 5 хвилин. За смаком можна додати сіль і перець. Потім збиваємо два яйця і повільно виливаємо їх у щі, помішуючи ложкою.

Готовий суп знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках і заправляємо сметаною. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з м'ясом