Борщ з куркою і приємною кислинкою щавлю – варіант легкого і апетитного обіду. Блюдо досить проста у виконанні і заслужено може претендувати на ваш улюблений домашній рецепт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Щавель – 4 склянки
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати борщ з щавлю з куркою? Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Щавель і свіжий кріп обов’язково промиваємо.
Куряче філе також промиваємо. Нарізаємо кубиками середнього розміру. Кладемо в каструлю, солимо за смаком і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь.
Поки вариться філе, очищаємо від шкірки картоплю. Ріжемо його кубиками і кладемо в каструлю разом з лавровим листом. Варимо до готовності, приблизно, 15 хвилин.
Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до легкого рум’янцю. Додаємо в суп.
Нарізаємо кріп і щавель, кладемо в каструлю і варимо 5 хвилин. За смаком можна додати сіль і перець. Потім збиваємо два яйця і повільно виливаємо їх у щі, помішуючи ложкою.
Готовий суп знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках і заправляємо сметаною. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з м'ясом