Борщ з щавлю часто готують з додаванням іншої зелені начебто кропиви або шпинату, щоб суп не втрачав свій гарний зелений колір. Ми будемо додавати шпинат. Таке блюдо добре підійде вегетаріанцям, м’яса він не містить і вариться на воді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Щавель – 1 пучок
  • Шпинат – 1 пучок
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати борщ з щавлю без м’яса? Почищену картоплю порізати невеликими кубиками і залити в каструлі водою, поставити варитися.

очищену цибулину Порізати невеликими кубиками, чисту моркву натерти на крупній тертці.

Цибулю з морквою обсмажити в олії на гарячій сковороді до золотистого кольору.

Додати цибульно-морквяну зажарку в суп.

Розморозити шпинат, нарізати.

Розморозити щавель. Якщо зелень свіжа, то її потрібно ретельно промити, струсити вологу і нашаткувати.

Коли картопля звариться, додати в щи шпинат і щавель. Посолити і поперчити.

Яйця розбити в миску і збити віночком або вилкою.

Взяти в одну руку виделку, а в іншу миску з яйцями. Безупинно розмішуючи суп, влити тонкою цівкою яйця в щі.

Подавати борщ з щавлю гарячими з ложкою густої сметани.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса Щавлевий суп без м'яса з яйцем