Щавлевий суп з консервованого щавлю можна приготувати в будь-який час. Влітку суп готують зі свіжим щавлем. У сезон щавлю я його заготовляю у великих кількостях – заморожую або консервую, щоб взимку можна було насолодитися швидким, смачним і ароматним супом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Щавель консервований – 500 мл
  • Бульйон з курки – 2 л
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування щавлевого супу з консервованого щавлю. Заздалегідь відварити куряче м’ясо. У мене вже була зварена курка і готовий курячий бульйон.

Картоплю і моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Відваріть круто курячі яйця. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.

Зелень кропу ретельно промийте і обсушіть.

Каструлю з курячим бульйоном поставте на вогонь, додайте лавровий лист і доведіть до кипіння.

Картоплю наріжте середніми кубиками, моркву натріть на крупній тертці, курячі яйця і очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

Куряче м’ясо відокремте від кісток і шкіри і розберіть на волокна або наріжте на середні шматочки.

Консервований щавель процідіть через друшляк.

розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і натерту моркву.

Обсмажте, періодично помішуючи, до розм’якшення.

Нарізану картоплю помістіть в курячий бульйон.

До обсмаженою овочам додайте томатну пасту за бажанням. Кількість томатної пасти можна відрегулювати по своїм смаковим уподобанням або взагалі її не використовувати. Ретельно перемішайте.

Потім в бульйон відправте обсмажені овочі.

Наступним кроком додайте подрібнені курячі яйця і куряче м’ясо.

Поперчіть і перемішайте. Подрібніть зелень кропу.

Суп доведіть до кипіння, додайте консервований щавель і подрібнений кріп і варіть ще пару хвилин. Спробуйте на сіль, при необхідності посоліть. Гарячий суп з консервованого щавлю розлийте по порціях і подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні