Навряд чи серед вас знайдуться ті, хто жодного разу в житті не пробував борщ з щавлю. Цей суп по праву можна назвати справжнім джерелом вітамінів. Але це далеко не єдина гідність страви. Незважаючи на свою легкоусваиваемость, борщ з щавлю з тушонкою дуже ситні. Крім того, на приготування цієї страви вам не потрібні особливі кулінарні навички.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Тушонка – 1 банка
  • Крохмаль картопляний – 3 шт.
  • Щавель – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати борщ з щавлю з тушонкою. Відкриваємо банку з тушонкою і отримуємо звідти м’ясо і викладаємо в каструлю. Без жиру. В іншому випадку наш суп вийде занадто важким. М’ясо потрібно злегка розім’яти. Ставимо каструлю на вогонь.

Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо дрібним кубиком, моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо подрібнені овочі до тушенке. Через кілька хвилин, коли моркву і цибулю трохи протушатся, в каструлю треба буде залити воду.

Миємо та очищаємо картоплю, натираємо його кубиками середнього розміру і відправляємо в каструлю. Картоплю потрібно варити до розм’якшення. На це піде близько двадцяти хвилин.

Тим часом займемося підготовкою зелені та яєць для нашого супу. Щавель необхідно ретельно промити холодною водою і нашаткувати. Відправляємо щавель в каструлю відразу після того, як картопля розм’якшиться. Щавель варимо приблизно десять хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися півгодини. Перед подачею наливаємо суп в окрему тарілку і присмачую сметаною і подрібненим яйцем.

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом