Борщ з щавлю – ароматний суп, який завжди виходить дуже смачним, а готується легко і просто. Готову страву має помірну кислинку і пікантну гостроту. Гострота досягається за рахунок додавання меленого перцю. Якщо у вас є щавель і куряче м’ясо – вважайте, що щі практично готові! Інші інгредієнти завжди є під рукою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Щавель – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Курячий окорочок – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 30 за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кріп для прикраси

Процес приготування:

Готувати борщ з щавлю на м’ясному бульйоні легко! Курячий окіст ретельно промийте і помістіть в каструлю з водою. Бульйон доводимо до кипіння і потім варимо до готовності м’яса. У процесі варіння знімаємо образовывающуюся піну.

Зелений лук промийте і дрібно порубаєте на обробній дошці.

Очищаємо цибулю від лушпиння і також подрібнюємо.

На вогонь ставимо сковороду, додаємо рослинне масло.

Коли масло добре прогріється, відправляємо в сковороду обсмажуватися зелений і ріпчасту цибулю.

Кожен листочок щавлю необхідно ретельно промити під проточною водою.

Потім щавель дрібно нарізаємо.

Подрібнений щавель поміщаємо в друшляк, обдаємо окропом і потім відразу ж холодною водою. Ця маніпуляція необхідна, щоб позбавити щавель від зайвої гіркоти і кислоти. При цьому він не втратить свій колір.

Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Коли курячий окіст буде готовий, дістаньте його з бульйону. Остудіть м’ясо і потім невеликими шматочками поріжте.

відправляємо В бульйон картоплю і шматочки м’яса. Проварюємо після закипання протягом 15 хвилин до готовності картоплі. Потім додаємо в суп цибулеву засмажку, нарізаний щавель, лавровий лист. Приправляємо приготоване блюдо сіллю і меленим перцем. Тримаємо суп на вогні ще 5-7 хвилин. Потім знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 30 хвилин.

Готові щі розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаним кропом і угощаемся!

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні