Спробуйте рецепт зі щавлем і перловою крупою. Апетитний гарячий суп – ідеальний варіант для обіду. Вам сподобається приємна кислинка і ситність страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина на кістці – 400 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перлова крупа – 0,5 склянки
  • Щавель консервований – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати щавлевий суп з перловкою, підготуємо всі інгредієнти. Моєму овочі, очищаємо від шкірки. Переливаємо в тарілку консервований щавель. Можна використовувати і свіжий – на ваш розсуд.

Приступимо до приготування бульйону. Свинину відварюємо в підсоленій воді.

Картоплю нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Очищену моркву пропускаємо через крупну тертку.

Цибулину ріжемо тонкими півкільцями.

Після готовності свинини, знімаємо піну і закидаємо в каструлю картоплю.

Перлову крупу промиваємо під холодною хвилею і також відправляємо в каструлю.

Коли картопля злегка розм’якшиться, можна додавати моркву.

Порізану цибулю можна обсмажити або додавати в суп в сирому вигляді.

Якщо щавель консервований, то обережно зливаємо зайву рідину.

Чекаємо повної готовності овочів і тільки тоді кладемо щавель.

Підготуємо необхідні спеції: перець чорний горошок і лаврове листя. Можна додавати й інші спеції за смаком. Наприклад, хмелі-сунелі.

Викладаємо всі спеції в суп, пробуємо на сіль. Варимо ще 2-3 хвилини і можна знімати з плити.

Гарячий суп можна відразу подавати до столу, заправивши сметаною. Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні