Приготування цього брусничного пирога не займе багато вашого часу, так як в рецепті використовується вже приготоване листкове тісто, яке вимагає тільки запікання в духовці, що помітно скорочує трудомісткість процесу та економить час. Поєднання кислої ягоди і солодкого листкового тіста нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Брусниця – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1,5 ч. л.
- Масло – для змазування
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати брусничний пиріг з готового листкового дріжджового тіста? Готове листкове тісто розморожуємо і злегка присипаємо борошном.
Готуємо форму: застеляємо пергаментом для випічки змащуємо вершковим маслом.
З допомогою качалки акуратно розгортаємо половину листкового тіста і викладаємо на дно форми.
Брусницю викладаємо на тісто і рівномірно розподіляємо (ягоди можна попередньо не розморожувати). Якщо ж ви використовуєте свіжі ягоди (200 грам буде достатньо), їх необхідно попередньо промити і обсушити, щоб не було надлишку вологи, від якої тісто може розмокнути.
Зверху ягоди посипаємо цукром за смаком, а потім картопляним крохмалем. Для того, щоб ягоди максимально зберегли свою форму і не «розповзлися» по всій формі.
Другу половину тесту також злегка розкачуємо і формуємо нещільний рулет. На получившейся «ковбаски» робимо неглибокі надрізи в шаховому порядку.
Розгортаємо і формуємо верхівку пирога. Завдяки прорізам на верхньому шарі тесту пиріг пропечеться рівномірно, і зайва волога вийде у вигляді пари.
Вийшов пиріг зверху змащуємо рослинним маслом і ставимо «відпочити» на годину в тепле місце. Коли пиріг підніметься, відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пироги