Щоб приготувати не просто смачний, але і красивий пиріг, не потрібно витрачати багато часу. Клопоти господині істотно скорочуються, якщо використовувати готове листкове тісто, яке можна купити в будь-якому магазині у відділі заморозки. З таким тестом легко працювати, і воно завжди дає очікуваний результат. Для начинки візьмемо ароматну полуницю – безпрограшний варіант. А щоб підсилити ягідний смак, зробимо прошарок з полуничного джему – маленька хитрість, яка дозволяє дуже вдало підкреслити натуральну полуницю у випічці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • цукор – 2 ст. л.
  • Джем полуничний – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Борошно (для розкочування) – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з листкового тіста з полуницею в духовці? Полуницю очищаємо від чашолистків і промиваємо прохолодною водою, після чого викладаємо на рушник, щоб ягоди добре обсохнули. Якщо полуниця була розморожена, то потрібно обов’язково злити весь сік, що виділився. Підготовлену полуницю розрізаємо вздовж на частини.

Листкове бездріжджове тісто завчасно розморожуємо, залишивши на годину на столі при кімнатній температурі. Воно стане м’яким і пластичним. Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і кладемо на нього пласт розмороженого тесту. Розкачуємо його злегка качалкою, щоб отримати рівний прямокутник. Робимо по краях надрізи з обох сторін, як на фото. Деко застеляємо пергаментом і відразу укладаємо на нього отриману заготовку з листкового тіста. Центральну частину змащуємо полуничним джемом. Якщо густого джему немає, можна використати і звичайну полуничне варення. На півсклянки варення додаємо чайну ложку крохмалю – так суміш не буде розтікатися при випічці.

Поверх на джем розкладаємо підготовлені ягоди полуниці. Присипаємо зверху коричневим цукром.

Нарізані смужки тіста загинаємо вгору на полуницю по черзі. Таким чином закриваємо начинку тістом з усіх сторін, як на фото. Яйце розбиваємо в окрему невелику ємність, відокремлюємо жовток. Добре збовтуємо жовток виделкою з дрібкою цукрового піску. Змащуємо отриманою сумішшю поверхню пирога з допомогою силіконової пензлика. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Деко зі сформованим пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо виріб протягом двадцяти п’яти-тридцяти хвилин, поки зверху не зарум’яниться красива корочка.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому охолонути. Перекладаємо випічку на блюдо і подаємо до столу в теплому або холодному вигляді. При нарізуванні теплою випічки ягідна начинка може розтікатися, після остигання вона стає вже більш стабільною.

Приємного апетиту!

Пиріг з замороженої клубникой Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею з листкового тіста Пироги