Пиріг з брусницею з листкового бездріжджового тіста – це кисло-солодкий десерт, який не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Поєднання кислих ягід, солодкуватого тіста і хрусткої скориночки ідеально для чаювань.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Брусниця – 1,5 – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з брусницею з листкового бездріжджового тіста? Розморожуємо готове листкове бездріжджове тісто.

Еластичне листкове тісто акуратно розгортаємо з допомогою качалки в пласт товщиною не більше 0,4 сантиметри. Далі наше тісто розрізаємо на дві частини: приблизно 1/3 і 2/3 від усього пласту.

На найменшій частині тесту робимо розрізи (можна використовувати валик для нарізки тіста або ж звичайний ніж). Після накриваємо пласт харчовою плівкою і відкладаємо в сторону, займемося другою частиною тіста.

Найбільшу частину тіста акуратно перекладаємо у форму для запікання попередньо змащену рослинним маслом.

Куряче яйце промиваємо під струменем води і відокремлюємо жовток від білка.

Білком змащуємо найбільшу частину тіста і даємо просочитися.

Саме час розігріти духовку до 180 градусів.

Потім, просочений білком шар посипаємо панірувальними сухарями.

На панірувальні сухарі рівномірно висипаємо половину цукру.

Поверх цукру акуратно викладаємо заздалегідь промиті і просушені ягоди брусниці (якщо використовуєте заморожену брусницю – попереднє розморожування не потрібне).

На начинку висипаємо другу половину цукру.

Настав час «закривати» наш пиріг. Акуратно двома руками беремо найменшу частину тіста і дбайливо розтягуємо біля прорізів, поки розмір не буде відповідати нижньому пласту.

Тепер треба трохи витягнути краї нижнього шару і пальцями сформувати бортики пирога.

Яєчний жовток збиваємо і за допомогою пензлика змащуємо верхній пласт.

Відправляємо наш пиріг в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Як тільки пиріг придбає золотистий колір – час діставати, остуджувати і подавати до столу. Приємного апетиту!

Пироги