Тісто розкочується і перекладається в змащену маслом форму. До нього додається перемішана з цукром брусниця і все накривається другим пластом тіста. Пиріг випікається протягом 20 хвилин і виходить дуже смачним, з приємною кислинкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Брусниця – 400 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати брусничний пиріг з листкового дріжджового тіста. Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і залишаємо при кімнатній температурі для розморожування. Далі розрізаємо його на дві рівні частини. Робочу поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо на ній одну половину тіста у відповідності з розмірами форми. Другу частину розкачуємо таким же чином, згортаємо її в рулет і робимо надрізи в шаховому порядку.
Брусницю ретельно перебираємо і промиваємо під проточною водою. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла і викладаємо на неї розкатаний пласт тіста. Формуємо бортики.
Далі рівномірно розподіляємо по поверхні тіста ягоди брусниці і посипаємо їх цукровим піском. Накриваємо все другим пластом тіста і пальцями скріплюємо між собою краю. Змащуємо поверхню пирога збитим яйцем і залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин. В цей час розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо виріб випікатися на 20 хвилин.
За цей час пиріг повинен добре підрум’янитися. Виймаємо його з форми, даємо трохи охолонути, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пироги