В основу з пісочного тіста викладається перемішана з цукром брусниця. Всі запікається близько півгодини після чого заливається кремом зі сметани з цукровою пудрою і відправляється в холодильник до застигання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Брусниця – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана 20% або Сметана 15% – 300 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати брусничний пиріг зі сметанною заливкою з пісочного тіста? Відправляємо розм’якшене вершкове масло в глибоку ємність. Додаємо до нього цукровий пісок і два яйця. Все збиваємо до однорідності.
Далі порціями додаємо просіяне через сито борошно і швидко замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним.
Брусницю перебираємо, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Потім пересипаємо її в окрему ємність, додаємо цукор і перемішуємо.
Пісочне тісто викладаємо у форму для запікання і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Формуємо бортики висотою близько 3-4 див.
Додаємо начинку з брусниці з цукром, розрівнюємо її і ставимо форму в розігріту до 180оС духовку на 20-30 хвилин.
В цей час готуємо заливку. В підходящу ємність відправляємо сметану, додаємо до неї цукрову пудру і збиваємо до отримання однорідної маси.
Дістаємо пиріг з духовки і заливаємо його отримано сметанним кремом.
Після того як пиріг повністю охолоне, відправляємо його в холодильник, щоб крем загус. Тепер розрізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Заливний пиріг на сметані Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані