Вишню у випічці цінують за її приємну кислинку і багатий аромат, а пироги з цією ягодою в сметанною заливці дуже популярні. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такий пиріг за типом Цветаевского, та й до того ж трохи вологим і дуже ніжним.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вишня (розморожена без соку) – 300 гр.
  • Для заливки: –
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування пирога з замороженої вишнею та сметанною заливкою. Вершкове масло розімніть заздалегідь при домашньої температурі. Покладіть його в посуд для замішування тіста, насипте звичайний і ванільний цукор і збийте міксером. Потім додайте до цієї маси сметану і одне яйце і збийте до однорідного гладкого стану.

Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте її в рідку основу тесту. Потім замісіть тісто. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї замішане тісто, сформувавши бортики по краях.

Розморожену вишню покладіть на паперовий рушник і видаліть зайвий сік. Потім вишню розкладіть рівним шаром поверх тесту.

В окремому посуді змішайте всі інгредієнти для сметанною заливкою. Ця маса повинна вийти досить густий.

Потім сметанною заливкою покрийте вишню. Випікайте вишневий пиріг в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Ваш десерт готовий. Його можна їсти гарячим і холодним.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на сметані Пиріг з замороженої вишнею Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані