Ягідні соуси і в тому числі брусничний чудово доповнюють м’ясні та рибні страви, надають їм вишукані нотки і особливий аромат. У сезон збору брусниці можна заготовити такий соус про запас, і взимку ви без особливих зусиль і відкривши баночку брусничного соусу, зробите ваше блюдо ідеальним. Для надійності зберігання в брусничний соус додають оцет, в запропонованому рецепті – лайм, а набір приправ можна вибирати за своїм смаком.
Інгредієнти: на 0.25 л.
- Брусниця – 1 склянка
- Лайм – 1 шт.
- Імбир мелений – 1 щіпка
- Кориця – 1 щіпка
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати брусничний соус без вина на зиму? Ягоди брусниці переберіть, видаляє дрібне сміття і пошкоджені плоди. Потім промийте їх холодною водою і обсушіть серветкою.
Підготовлену брусницю перекладіть в чашу блендера або кухонного комбайна.
Потім до брусниці насипте по одній щіпці чорного перцю, кориці, мускатного горіха і меленого імбиру.
Подрібніть брусницю з прянощами до однорідного стану. Час подрібнення вибирайте самі, адже комусь подобаються в соусі дрібні шматочки ягоди.
Потім в окрему мисочку дрібної теркою зніміть цедру одного лайма і відіжміть весь сік.
Потім подрібнену брусницю перекладіть в каструльку і поваріть на невеликому вогні 7-10 хвилин. До кінця варіння перекладіть до неї цедру і сік лайма, перемішайте і поваріть ще пару хвилин. Для більш густої консистенції соусу можна поварити його довше, щоб частина рідини, що випарувалася.
Соус з брусниці без вина готовий. Перекладіть його в сухі стерильні баночки і герметично закупорьте.
Такий соус подавати до м’яса можна відразу. Зберігати його краще в холодильнику.
Вдалих і смачних заготовок!