Брусничний соус є відмінним доповненням до птиці і м’ясних страв. Спробувавши один раз, ви більше не захочете купувати кетчуп і т. п. Вишуканий пряний ягідний смак надає всьому особливі нотки. Для приготування можна використовувати свіжу або заморожену ягоду.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Брусниця – 500 гр.
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чилі – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати брусничний соус до качці? Якщо використовуєте свіжу ягоду – промийте і просушіть її.


Заморожену ягоду залийте водою і залиште для розморожування, потім зайву рідину злийте.

Додайте цукор, щіпку перцю чилі і корицю, все перемішайте.

Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин.

Зніміть з вогню. Пробийте масу за допомогою блендера до однорідної консистенції.

Додайте вино і спробуйте вийшов соус. За смаком можна додати лимонний сік (для кислинки) або цукор.

Знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

В окремій ємності розведіть крохмаль з невеликою кількістю води. Залийте масу в соус, інтенсивно перемішуючи вміст.

Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.

Соус готовий!

Новости