Брусничний соус відмінне доповнення до будь-якого виду м’яса, будь то свинина, яловичина або баранина. Готувати його легко, так як морожену ягоду можна купити цілий рік. Брусничний соус можна приготувати з різними компонентами, і тоді Ваші м’ясні страви заграють новими фарбами.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Брусниця – 300 гр.
- Вода – 500 мл
- Червоне сухе вино – 50 мл
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Крохмаль картопляний – 5 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати брусничний соус до м’яса з вином? Промиваємо свіжі ягоди через друшляк. Заморожені ягоди розморожуємо при кімнатній температурі.
Наллємо воду в каструлю, висипаємо брусницю і варимо до кипіння. Потім знімемо з вогню і даємо постояти 5 – 10 хвилин, закривши кришкою.
Брусничний відвар наливаємо в окрему миску, а самі ягоди протираємо з допомогою сита в каструлю.
Отримане пюре розвести невеликою кількістю відвару, додаємо цукор, корицю і вино. Все перемішуємо.
Пробуємо на смак. Якщо смак занадто кислий, то можна додати трохи цукру.
Помішуємо соус без зупинки, поки він не закипить. Кип’ятимо 5 хвилин.
Насипаємо в стакан крохмаль, наливаємо 50 мл води і перемішуємо до однорідної консистенції.
масу Додаємо в соус, помішуючи. Знову нагріваємо соус до кипіння. Потім залишаємо його охолонути. Тепер наш соус готовий і його можна сміливо подавати на стіл.
Смачного!