На зиму хочеться заготовити якомога більше смачних і корисних закаток. Це не тільки урізноманітнює меню, але також заощадити сімейний бюджет. Маринований виноград в банках виходить дуже ароматним, соковитим і поживним! Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Виноград – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 9 шт.
  • Кориця – 1,5 ч. л.
  • Гвоздика – 6 бутонів

Процес приготування:

Як приготувати маринований виноград на зиму? Виноград промиваємо і відокремлюємо ягоди від гілочки.

Заливаємо окропом на 10 хв. і зливаємо воду.

Готуємо сироп. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор і сіль. Знімаємо з вогню і вливаємо оцет.

В стерилізовані банки кладемо корицю, гвоздику та лавровий лист.

Викладаємо виноград і заливаємо сиропом. Закочує банки і перевертаємо догори дном. Залишаємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Новости