Рецепт простий і доступний кожному. Для приготування знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів і витраченого часу. Цікаво в даному рецепті те, що ми будемо використовувати як цілі, так і потовчені ягоди, які підуть на сік. Приготування пройде в два етапи: приготування соку і приготування ягід окремо. В рецепті використовується стерилізація банок.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Брусниця – 1 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як приготувати брусницю у власному соку на зиму в банках? Промийте і переберіть свіжі ягоди брусниці від стебел і зелені. Красиві і міцні ягоди підуть на заготівлю, а прим’яті підуть на сік.

Видавіть сік з ягід з допомогою соковижималки. Макуха приберіть окремо.

Помістіть сік разом з цілими ягодами в каструлю і нагрівайте до кипіння.

Промийте банки проточною водою. Потім налийте в каструлю невелику кількість води і дайте воді закипіти. Поставте банки над каструлею шийкою вниз. Між банками залиште трохи відстані, щоб вони не билися один про одного. Стерилізуйте банки протягом 15 хвилин. Кришки стерилізуйте в киплячій воді.

Перелийте суміш з ягід і соку в банки, щільно закупорьте кришками і чекайте остигання. Потім можете забрати готову брусницю в комору.

Приємного аппетита!

Варенье