Заготівля цілісних райських яблучок на холодний сезон – це не найлегша завдання, що вимагає на себе близько 2 діб, однак, результат вас здивує. Заготовлені в банках прозорі загублені кульки, вже дуже схожі на ялинкові іграшки, діти точно будуть в захваті від такого частування. А який у них смак і аромат!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Ранетки – 3 кг
  • Цукор-пісок – 3 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати ранетки в сиропі без стерилізації на зиму. Яблука варто брати приблизно однакової величини, для гарного зовнішнього вигляду закачування. Відібрані плоди ретельно промиваємо, не видаляючи плодоніжки.

Кожен фрукт проколюємо шпажкою або зубочисткою, для прискорення подальшої варіння.

Приготуємо сироп: змішуємо воду і цукровий пісок, не забуваємо додати лимонну кислоту для насиченого кольору. Ставимо на повільний вогонь і варимо, активно помішуючи до повного розчинення цукру.

В готову солодку заливку акуратно висипаємо ранетки і залишаємо варитися протягом 13-15 хвилин.

Знімаємо з плити і охолодити, як правило, займає це 12-14 годин. Потім повторюємо варіння і в гарячому вигляді розкладаємо яблука в сиропі по чистим банкам (стерилізувати їх немає потреби, достатньо промити з содою і обдати окропом).

Наші бурштинові ранетки в солодкій заливці готові. Приємного апетиту!

Варенье