Варення з агрусу по праву визнано найбільш ароматним, соковитим і корисним. Але зазвичай процес приготування займав багато часу. З появою мультиварок все змінилося: смачне варення, містять безліч корисних речовин, готується швидко і без особливих зусиль.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Апельсин – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати варення з аґрусу в мультиварці? Агрус очистити від листочків, гілочок. Промити ягоди і обсушити на кухонному рушнику.

Апельсини помити, нарізати на невеликі кубики разом з цедрою.

В глибокій ємності змішати апельсини і агрус, подрібнити блендером в масу, по консистенції нагадує пюре.

Масу викласти в чашу мультиварки, засипати цукром, ретельно перемішати до однорідності. Готувати варення в режимі «Гасіння» півгодини при відкритій кришці, періодично знімаючи пінку. Через півгодини дістати чашу мультиварки з варенням, дати охолонути. Повторити процедуру 2 рази.

Баночки для варення простерилізувати в мікрохвильовці: налити в них трохи води, включити мікрохвильовку на 3 хвилини.

В підготовлену тару налити готове варення. Потім закатати банки, перевернути догори дном, укутати в ковдру і поставити в тепле місце. Коли варення охолоне, можна переставити його в холодильник. Виходить смакота!

Агрус з апельсином на зиму Варення з аґрусу блендером Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу Варенье Царський (смарагдове) варення з аґрусу