Ягоди пропускаються через м’ясорубку і до них частинами додається цукор. Потім отримана маса розкладається по банкам і ставиться в холодильник.


Інгредієнти: на 4 л.

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 4 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати чорну смородину через м’ясорубку без варіння з цукром на зиму. Для початку ягоди смородини добре перебираємо, позбавляючись від листочків і іншого сміття. Потім перекладаємо в друшляк і промиваємо під холодною водою. Даємо всієї рідини стекти і пересипаємо смородину в глибоку миску.

Встановлюємо на м’ясорубку велику решітку і пропускаємо через неї частина чорної смородини в емальований посуд.

Далі насипаємо частина цукрового піску і ретельно перемішуємо з допомогою дерев’яної ложки або лопатки.

Пропускаємо через м’ясорубку всі ягоди.

Висипаємо цукровий пісок і перемішуємо дерев’яною ложкою до його повного розчинення протягом одного-двох годин.

Перекладаємо отриману масу по заздалегідь стерилізованим і сухим банкам. Щільно закрити їх кришками.

Ставимо готове варення в темне сухе місце, в якому воно буде зберігатися. Використовуємо перетерті ягоди для приготування різних страв або вживаємо просто я чаєм. Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Варенье Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина на зиму