Домашня випічка з чорницею – це завжди смачно. Поєднання ніжного солодкого тіста з легкої чорничної кислинкою доводиться по смаку і тим, хто цю ягоду не любить. Тісто замішується на свіжих дріжджах, та інгредієнти для нього пісні і малокалорійні. Вам пропонується сформувати їх у вигляді рулету, що буде відрізняти від звичайних булочок і формою, і особливим смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Чорниця – 2 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати булочки з чорницею з дріжджового тіста. У посуд для замішування тіста налийте півтори склянки теплої води і розведіть в ній потрібну кількість свіжих дріжджів. Потім насипте дві столові ложки цукру і три ложки борошна і віночком все перемішайте до однорідного стану. Це буде опарою для тіста. Опару помістіть на 15 хвилин у будь тепле місце, щоб вона піднялася. Через це час насипте до піднялася опару решту борошна, налийте потрібну кількість рослинного масла, додайте щіпку солі і руками замісіть тісто.

Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і 15 хвилин залиште в теплі для підйому.

тісто трохи рукою обімніть і розріжте на три шматочки. Кожен шматочок розкачати на присипаної борошном стільниці в корж товщиною до 1,5 см. На коржі рівномірно розкладіть підготовлені ягоди чорниці.

Потім чорницю посипте цукром – по 1 столовій ложці на кожну корж.

Тісто з чорницею акуратно скрутіть в рулети, закріпивши пальцями горизонтальний шов.

Потім рулети гострим ножем наріжте шматочками товщиною в 4-5 див. Нижній край цих шматочків щільно защипайте. Сформовані булочки укладіть на деко, змащене невеликою кількістю масла або застелений папером для випічки. Булочки на деко і бажано в теплі на 20 хвилин залиште для вистоювання.

Потім випікайте чорничні булочки в духовці, розігрітій до 220°С протягом 30-35 хвилин до рум’яної скоринки, що залежить від вашої духовки. Спечені булочки з чорницею на дріжджовому тесті зніміть з дека, зверху намажте вершковим маслом, остудіть протягом 20 хвилин під рушником і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Новости