Буряки на зиму без оцту просто очманілий! Світла – корисний овоч, з якого можна приготувати велику кількість різних закусок, супів, а також салатів. Одним великим мінусом цього продукту є те, що її потрібно довго готувати. Тому, щоб скоротити час на приготування улюблених страв, я пропоную приготувати буряки на зиму без оцту.
Інгредієнти: на 1 л.
- Буряк (варений очищена) – 700 гр.
- Вода – 270 мл
- Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати буряки на зиму без оцту? Зазначте необхідну кількість буряків, а потім ретельно вимийте її в холодній проточній воді. Буряк покладіть в глибоку каструлю з товстим дном.
Залийте достатньою кількістю води таким чином, щоб вода повністю покривала овочі. Поставте каструлю з буряком на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте буряк приблизно 40-60 хвилин. Час готовності буряків залежить від її розміру, сорту овочів і кількості.
Відварену буряк залийте холодною водою і остудіть.
Потім злийте воду.
Остиглу буряк очистіть від шкірки. Якщо у вас невелика буряк, то її можна не різати. Якщо ж овоч великий, то наріжте його на кілька частин.
Підготуйте банки, ретельно вимийте їх в теплій проточній воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі. Стерильні банки повністю заповніть буряком.
Таким чином, заповніть всі банки і накрийте кришками.
Потім в кожну банку додайте необхідну кількість кухонної солі, лимонної кислоти і цукрового піску.
Заздалегідь підготуйте окріп і залийте банки з буряком.
Гарячі банки акуратно закрутіть стерильними кришками.
Гарячі банки з буряком переверніть догори дном.
Закутати теплою ковдрою або махровим рушником, і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.
Після повного охолодження в банки перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Салати з буряка на зиму