Рецепт присвячується любителям маринованої буряків. Для приготування закуски бажано відібрати саму червону і соковиту буряк, від цього безпосередньо залежить смак готового виробу.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Вода – 3 ст.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 3 – 4 бутона
- Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати буряк в банках без стерилізації на зиму. Буряк перебрати і помити. Влити в каструлю воду, довести до кипіння. Покласти туди буряк після закипання, варити півгодини. Викласти овочі на тарілку, дати охолонути. Далі буряк почистити і нарізати кільцями. Скласти коренеплід в простерилізовані банки.
Вливати потроху банки окріп, щоб не лопнуло скло. Дати заготівлі постояти, далі воду вилити в каструлю.
Туди ж покласти цукровий пісок, сіль, перець горошком, лавровий лист. Довести маринад до кипіння, додати оцет, розмішати і варити 1 хв. Прибрати з плити. Влити в банки з підготовленою буряком маринад, перець чорний горошком і лавровий лист рівномірно розкласти по банках.
Закрутити герметично банки гвинтовими кришками і дати охолонути в теплі. Коли заготовки досягнутий кімнатної температури, перемістити їх в темний підвал.
Приємного апетиту!
Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму