Буряки на зиму без оцту просто очманілий! Світла – корисний овоч, з якого можна приготувати велику кількість різних закусок, супів, а також салатів. Одним великим мінусом цього продукту є те, що її потрібно довго готувати. Тому, щоб скоротити час на приготування улюблених страв, я пропоную приготувати буряки на зиму без оцту.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Буряк (варений очищена) – 700 гр.
  • Вода – 270 мл
  • Лимонна кислота – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати буряки на зиму без оцту? Зазначте необхідну кількість буряків, а потім ретельно вимийте її в холодній проточній воді. Буряк покладіть в глибоку каструлю з товстим дном.

Залийте достатньою кількістю води таким чином, щоб вода повністю покривала овочі. Поставте каструлю з буряком на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте буряк приблизно 40-60 хвилин. Час готовності буряків залежить від її розміру, сорту овочів і кількості.

Відварену буряк залийте холодною водою і остудіть.

Потім злийте воду.

Остиглу буряк очистіть від шкірки. Якщо у вас невелика буряк, то її можна не різати. Якщо ж овоч великий, то наріжте його на кілька частин.

Підготуйте банки, ретельно вимийте їх в теплій проточній воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі. Стерильні банки повністю заповніть буряком.

Таким чином, заповніть всі банки і накрийте кришками.

Потім в кожну банку додайте необхідну кількість кухонної солі, лимонної кислоти і цукрового піску.

Заздалегідь підготуйте окріп і залийте банки з буряком.

Гарячі банки акуратно закрутіть стерильними кришками.

Гарячі банки з буряком переверніть догори дном.

Закутати теплою ковдрою або махровим рушником, і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.

Після повного охолодження в банки перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Салати з буряка на зиму