Хочу поділитися незвичайним рецептом буряків з квасолею на зиму. Для того щоб приготувати цю закуску, необхідно заздалегідь відварити буряк і квасоля. Вітамінний салат виходить дуже смачним і поживним. Такий салат дуже люблять у нашій родині, і ми готуємо його щорічно. Спробуйте і ви приготувати, впевнена, що вам результат дуже сподобається.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Буряк – 4,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Квасоля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати буряк з квасолею на зиму. Ретельно вимийте буряк і викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть буряк приблизно 1-1,5 години в залежності від її розмірів і сорту. Відварну буряк очистіть, попередньо охолодивши. Очищену буряк натріть на крупній тертці.

А потім викладіть в каструлю з товстим дном. Квасоля ретельно промийте, а потім покладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння і варіть приблизно 40-50 хвилин на середньому вогні. Відварену квасолю злити через сито або друшляк. Залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Потім викладіть відварену квасолю до буряка. Ріпчасту або червоний цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній проточній воді. Очищений цибулю наріжте тонкими півкільцями. А потім викладіть до решти інгредієнтів в глибоку каструлю.

Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть, а потім наріжте півкільцями, попередньо очистивши його від насіння і серцевини. Нарізаний болгарський перець перекладіть в ємність з іншими овочами. Додайте необхідну кількість солі, цукрового піску і влийте рослинне масло, поставте на середній вогонь і готуйте приблизно 40 хвилин.

За 5 хвилин до готовності закуски влийте необхідну кількість столового оцту. Ретельно промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі. Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам і закатайте з допомогою закаточной машинки стерильними кришками.

Гарячі банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин. Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Готовий салат подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму