Буряки на зиму через м’ясорубку простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Для заготівлі буряків на зиму використовують різні способи – її маринують цілком чи шматочками, готують спеціально для вінегрету, а також натирають на тертці. Я хочу поділитися ще одним цікавим способом заготівлі буряків – через м’ясорубку.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Буряк – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Кетчуп – 70 гр.
  • Сіль – 0,25 ст. л.

Процес приготування:

Готувати буряки на зиму через м’ясорубку легко! Першим ділом очистіть ріпчасту або червоний лук від лушпиння, промийте в холодній проточній воді і наріжте великими шматочками.

Буряки ретельно вимити в проточній воді, при необхідності використовуйте щіткою для миття овочів і фруктів. Потім очистіть за допомогою овочечистки або гострого ножа.

Очищену буряк наріжте на невеликі шматочки.

Очищений і нарізаний ріпчаста цибулю пропустіть через м’ясорубку.

Вийшла цибульну масу викладіть в глибоку металевий посуд з товстим дном, додайте невелику кількість рослинної олії і обсмажте на помірному вогні кілька хвилин.

Очищену буряк також пропустіть через м’ясорубку, а потім додайте до смаженій луку. Ретельно перемішайте овочеву масу і готуйте під кришкою приблизно 20-25 хвилин.

Потім додайте необхідну кількість кухонної солі і кетчупу. Ретельно перемішайте. Готуйте під кришкою ще 25 хвилин. Кетчуп можна замінити томатною пастою або томатним соусом.

Поки овочі тушатся, підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою або з миючим засобом.

Чисті банки стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Гарячу буряк розкладіть по стерильним банкам, добре уплотнив її.

Добре закрутіть банки з буряком закручуються кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому стані приблизно на добу до повного охолодження. Після чого перемістіть охолоджені банки з буряком в прохолодне темне місце на зберігання.

Таку закуску можна використовувати в якості засмажки для борщу або намазати на шматочок свіжого ароматного хліба.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму