З буряка, подрібненої на тертушці і консервованої на зиму, виходить чудова холодна закуска. В доповнення до основного смаку коренеплодів звучать пікантні нотки часнику і смаженої цибулі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Буряк – 4 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 16 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати буряк консервовану на зиму просто! Буряк оглянути на предмет пошкоджень і гнилі, помити і зварити до готовності.

Зварені коренеплоди почистити і трохи обполоснути.

Почистити і помити цибулю.

цибулини Порізати півкільцями. Обсмажити шматочки цибулі до рум’яного кольору в рослинній олії, проте головне не пересмажити цибулю.

Поки смажиться цибуля, потерти буряк крупно на тертці.

В глибокій каструлі з товстим дном і стінками з’єднати цибулю і буряк, всипати цукровий пісок, сіль, мелений чорний перець. Змішати оцет з водою, вилити в каструлю. Довести до кипіння, потім тушкувати на мінімальному вогні, періодично перемішуючи, 40 хв.

Часник почистити, дрібно нашаткувати і додати до буряка за 10 хв. до закінчення приготування.

Розкласти буряки по простерилизованным банкам, закрутити кришками. Поставити кришками вниз, укутати в рушник. Дати постояти до повного охолодження близько 1 доби.

доби Після остигання перенести заготовки в підвал і там зберігати всю зиму.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму