З буряка, подрібненої на тертушці і консервованої на зиму, виходить чудова холодна закуска. В доповнення до основного смаку коренеплодів звучать пікантні нотки часнику і смаженої цибулі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Буряк – 4 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 16 зуб.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати буряк консервовану на зиму просто! Буряк оглянути на предмет пошкоджень і гнилі, помити і зварити до готовності.
Зварені коренеплоди почистити і трохи обполоснути.
Почистити і помити цибулю.
цибулини Порізати півкільцями. Обсмажити шматочки цибулі до рум’яного кольору в рослинній олії, проте головне не пересмажити цибулю.
Поки смажиться цибуля, потерти буряк крупно на тертці.
В глибокій каструлі з товстим дном і стінками з’єднати цибулю і буряк, всипати цукровий пісок, сіль, мелений чорний перець. Змішати оцет з водою, вилити в каструлю. Довести до кипіння, потім тушкувати на мінімальному вогні, періодично перемішуючи, 40 хв.
Часник почистити, дрібно нашаткувати і додати до буряка за 10 хв. до закінчення приготування.
Розкласти буряки по простерилизованным банкам, закрутити кришками. Поставити кришками вниз, укутати в рушник. Дати постояти до повного охолодження близько 1 доби.
доби Після остигання перенести заготовки в підвал і там зберігати всю зиму.
Приємного апетиту!
Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму