Трохи солодкувата маринована буряк відмінно впишеться в салати начебто оселедця під шубою, а також стане основою для приготування зимових бурячників і борщів. Заготівля не потребують стерилізації, вона зберігається завдяки оцту в складі і тривалій термічній обробці.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Буряк – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати буряк маринований на зиму без стерилізації. Буряк перебрати, почистити і помити. Потерти коренеплоди на тертці для моркви по-корейськи або на звичайній середній тертці.

Скласти підготовлені натерті коренеплоди в каструлю з товстим дном і стінками. Всипати цукровий пісок, сіль, влити воду та оцтову кислоту, рослинна олія. Добре все розмішати і довести до кипіння.

Гасити бурякову масу, час від часу перемішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою, на мінімальному вогні до 1,5 години.

Буряк скласти в простерилізовані скляні банки, закатати або щільно закупорити гвинтовими кришками. Укутати загортання в плед, перевернути і дочекатися повного охолодження. Заготовки потрібно зберігати в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму