Трохи солодкувата маринована буряк відмінно впишеться в салати начебто оселедця під шубою, а також стане основою для приготування зимових бурячників і борщів. Заготівля не потребують стерилізації, вона зберігається завдяки оцту в складі і тривалій термічній обробці.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Буряк – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати буряк маринований на зиму без стерилізації. Буряк перебрати, почистити і помити. Потерти коренеплоди на тертці для моркви по-корейськи або на звичайній середній тертці.
Скласти підготовлені натерті коренеплоди в каструлю з товстим дном і стінками. Всипати цукровий пісок, сіль, влити воду та оцтову кислоту, рослинна олія. Добре все розмішати і довести до кипіння.
Гасити бурякову масу, час від часу перемішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою, на мінімальному вогні до 1,5 години.
Буряк скласти в простерилізовані скляні банки, закатати або щільно закупорити гвинтовими кришками. Укутати загортання в плед, перевернути і дочекатися повного охолодження. Заготовки потрібно зберігати в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму