Дуже зручно, щоб можна запікати буряк заздалегідь: вона добре зберігається в холодильнику. Приготування борщів, салатів та інших страв з застосуванням буряків тепер можна планувати без прив’язки до того, що коренеплід потрібно попередньо запекти і остудити. Готову буряк вже буде чекати в холодильнику! В неочищеному вигляді її можна зберігати в холодильнику до тижня.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 4 шт.
- Сіль велика – за смаком
- Бальзамічний оцет – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування буряк цілком з маслом, запеченої у фользі в духовці. Для запікання беремо дрібну буряк приблизно однакового розміру, щоб час запікання було недовгим і однаковим для кожного коренеплоду. Ретельно промиваємо буряк у воді, обсушуємо і наколюємо зубочисткою у кількох місцях – так запікання буде проходити ефективніше і швидше.
Відрізаємо шматки фольги для кожної буряків. Кладемо коренеплоди на глянсову бік фольги і злегка стискаємо руками.
Поливаємо кожну буряк невеликою кількістю рослинного масла. Орієнтовна кількість – по половині чайної ложки на кожен коренеплід. Збризкуємо також бальзамічним оцтом.
Присипаємо потім буряк крупною сіллю і щільно загортаємо кожну окремо.
Укладаємо загорнуту у фольгу буряк у відповідну форму і відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. Якщо буряк велика, то часу на запікання, швидше за все, знадобиться більше. Перевіряємо готовність, проколюючи коренеплоди тонким ножем: якщо лезо входить без опору, то овочі можна діставати.
Готову буряк розгортаємо з фольги і даємо охолонути. Очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням. Якщо використання відразу не планується, то остуджуємо буряк, загортаємо в нову чисту фольгу і прибираємо в контейнері в холодильник. Зберігаємо протягом тижня.
Приємного апетиту!
Новости