Ткемалі – грузинський соус, який традиційно готують з аличі або злив. Дуже смачним і пряним виходить соус з додаванням хмелі-сунелі. Він стане чудовим доповненням до м’ясних виробів і гарячих страв.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Жовта алича – 1 кг
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1,5 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Почнемо готувати ткемалі з жовтої аличі з хмелі сунелі. Аличу моєму і видаляємо кісточки. Ставимо на вогонь, додаємо трохи води і ставимо на вогонь, трохи розминаємо, щоб плоди швидше зварилися і проварюємо 20 хв.

Потім протираємо аличу через друшляк, щоб позбутися від шкірки.

Ставимо пюре з аличі на плиту і варимо 7-10 хв., потім додаємо спеції, сіль і цукор і варимо ще 5 хв. Засипаємо подрібнений часник хвилин і проварюємо останні 5 хв.

Розливаємо готовий ткемалі по стерилізованим банкам і добре закатуємо.

Приємного апетиту!

Новости