Якщо буряк правильно запекти, то вона виходить дуже смачною. Можна таку не тільки в салати використовувати, але і просто так є. Щоб овоч вийшов соковитим і справді смачним, при запіканні додаємо сіль, рослинне масло і бальзамічний оцет. Це просте поєднання змінює нейтральний солодкуватий смак буряка на насичений і виразний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 4 – 5 шт.
- Сіль велика – за смаком
- Бальзамічний оцет – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування буряка цілком з оцтом, запечена у фользі в духовці смачний! Готуємо буряк для запікання: по-перше, вибираємо коренеплоди невеликого розміру, приблизно рівні між собою за габаритами.
По-друге, ретельно їх миємо від забруднень і зрізаємо хвостики. Потім наколюємо зубочисткою кожну буряк в декількох місцях – так запікання буде проходити швидше.
Відрізаємо шматки фольги для кожної буряків. Також нарізаємо і пергамент для запікання. Злегка змочуємо водою відрізки пергаменту і вкладаємо їх на фольгу – запікати буряк будемо в двошарової конструкції, щоб максимально зберегти соковитість.
Кладемо коренеплоди на верхній шар – пергамент – і збризкуємо кожен бальзамічним оцтом. Потім трохи поливаємо оливковою олією і посипаємо крупною сіллю.
Тепер щільно загортаємо кожну буряк в пергамент з фольгою у вигляді мішечка. Укладаємо загорнуту у фольгу буряк на решітку і встановлюємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом сорока-п’ятдесяти хвилин.
Перевіряємо готовність, проколюючи коренеплоди тонким ножем: якщо лезо входить без опору, то овочі можна діставати. Якщо відчуваєте, що буряк ще сирувата, то запікання продовжуємо. Готову буряк дістаємо з духовки, розгортаємо і даємо охолонути. Очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням.
Смачного!