Пропоную приготувати смачні часникові стрілки в маринаді. Закуска на зиму виходить досить гострою і ароматною. Мариновані стрілки чудово поєднуються з м’ясними та рибними стравами.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Часникові стрілки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Лавровий лист – 6 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль велика – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати часникові стрілки в маринаді легко! Підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушити.
Обріжте бутони. Наріжте стебла на три-чотири частини. Постарайтеся нарізати на однакові за розміром частини.
Банки ретельно вимийте за допомогою губки і миючого засобу, стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.
Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі.
Підготовлені часникові стрілки викладіть в киплячу воду і відварити приблизно 2-3 хвилини.
Злийте стрілки через дрібне сито або друшляк.
На дно стерильних банок покладіть лавровий лист, перець чилі, чорний перець горошком.
Потім розкладіть нарізані стрілки.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, додайте цукровий пісок і велику сіль. Доведіть до кипіння, а потім влийте столовий оцет, перемішайте, доведіть ще раз до кипіння і зніміть з вогню.
Банки залийте приготовленим маринадом.
Накрийте стерильними кришками. Помістіть в каструлю з невеликою кількістю води, застеливши дно рушником, і стерилізують приблизно 15 хвилин.
Акуратно дістаньте банки, і закрутіть кришку. Банки переверніть догори дном, накрийте рушником і залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Коли банки повністю охолонуть, перемістіть їх у темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику