Пропоную приготувати смачні часникові стрілки в маринаді. Закуска на зиму виходить досить гострою і ароматною. Мариновані стрілки чудово поєднуються з м’ясними та рибними стравами.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Часникові стрілки – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 9 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль велика – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати часникові стрілки в маринаді легко! Підготуйте часникові стрілки. Переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушити.

Обріжте бутони. Наріжте стебла на три-чотири частини. Постарайтеся нарізати на однакові за розміром частини.

Банки ретельно вимийте за допомогою губки і миючого засобу, стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.

Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі.

Підготовлені часникові стрілки викладіть в киплячу воду і відварити приблизно 2-3 хвилини.

Злийте стрілки через дрібне сито або друшляк.

На дно стерильних банок покладіть лавровий лист, перець чилі, чорний перець горошком.

Потім розкладіть нарізані стрілки.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, додайте цукровий пісок і велику сіль. Доведіть до кипіння, а потім влийте столовий оцет, перемішайте, доведіть ще раз до кипіння і зніміть з вогню.

Банки залийте приготовленим маринадом.

Накрийте стерильними кришками. Помістіть в каструлю з невеликою кількістю води, застеливши дно рушником, і стерилізують приблизно 15 хвилин.

Акуратно дістаньте банки, і закрутіть кришку. Банки переверніть догори дном, накрийте рушником і залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Коли банки повністю охолонуть, перемістіть їх у темне прохолодне місце для довгострокового зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику