Часникові стрілки можна приготувати з курячим філе так смачно, що це стане вашим коронною стравою. До недавнього часу думала, що часникові стрілки просто викидають. Тепер же я їх заготовляю різними способами на зиму, і готую смачні страви зі свіжими часниковими стрілками.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Часникові стрілки – 400 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 0.25 склянки
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Кунжут – за бажанням

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування стрілок часнику з курячим філе? Куряче філе наріжте тонкими скибочками.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Викладіть нарізане куряче м’ясо і обсмажте до золотистої скоринки, періодично перемішуючи.

Часникові стрілки переберіть, ретельно промийте під проточною водою, обсушіть, обріжте бутони. Наріжте стебла на три-чотири частини. Намагайтеся різати на однакові за розміром частини.

Викладіть до смаженій м’ясу. Накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.

Візьміть півсклянки води.

Влийте чверть склянки соєвого соусу.

У склянку додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте.

Тонкою цівкою влийте вміст склянки в сковороду.

Додайте необхідну кількість столового оцту.

Готуйте приблизно 10 хвилин на повільному вогні, потім накрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин, до тих пір, поки, часникові стрілки не змінять свій колір.

Готову страву подавати порційно з улюбленим гарніром, зверху присипте насінням кунжуту за бажанням. Таке блюдо чудово поєднується з рисом або будь-яким іншим гарніром.

Приємного апетиту!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом по-китайськи Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи