Ароматний часникові стручки пікантні і в міру гострі утворюють смачну закуску на будь-який випадок. Хоча, його можна подати і як салат, і як гарнір до основних страв.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Перець чорний мелений – 1 шт.
  • Гвоздика – 8 бутонів
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Кунжут – 10 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати стрілки часнику в соєвому соусі? Стрілки часнику переберіть, відріжте підсохлі кінчики, промийте і перекладіть на рушник трохи підсохнути.

Наріжте їх невеликими шматками до 5 див.

Перекладіть спеції в ступку і перетріть товкачем або скористайтеся ложкою.

В сковороду вок (або казан) влийте трохи олії і поставте на вогонь.

Коли масло добре прогріється – всипте спеції і смажте 1 хвилину.

В цю ж сковороду покладіть часникові стрілки і перемішайте їх з приправами. Обсмажуйте до м’якості основного інгредієнта 10-15 хвилин, помішуючи.

Додайте в блюдо цукор і повільно додайте соєвий соус. Коли маса потемніє, влийте оцет і всипте насіння кунжуту. Перемішайте і спробуйте. При необхідності додайте спеції за смаком і зніміть з плити.


Залиште закуску остигати, а потім закрийте кришкою і поставте в холод на 10 годин для насичення і просочення.

Приємного апетиту!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи