Пропонуємо простий рецепт запеченої картоплі у фользі. Бульби очищаємо, нарізаємо часточками. Присмачую сіллю і рослинним маслом і поміщаємо в фольгу. Запікаємо в духовці протягом півгодини. Щоб отримати рум’яну скоринку на вже готових часточках, включаємо гриль на десять хвилин. Всі! Рум’яні м’які часточки готові – картоплю можна подавати до столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування часточок картоплі у фользі в духовці? З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо очищені бульби, після чого обсушуємо їх на рушник.

Розрізаємо кожну картоплю на часточки середнього розміру. Поміщаємо часточки в широку миску.

Поверх часточок насипаємо сіль за смаком і вливаємо олію. Звичайно, на даному етапі можна додати будь-які спеції за власним бажанням, для додаткового смаку і аромату.

Перемішуємо картопляні часточки з сіллю і маслом руками.

Відрізаємо шматок фольги, достатнього за розміром для того, щоб вмістити обсяг підготовленого картоплі. Можна розділити на часточки кілька порцій – так буде простіше їх загортати у фольгу. Поміщаємо картопляні часточки на відрізок фольги.

Закриваємо поверхню картоплі краями фольги, щільно защипуємо. Поміщаємо картопля в фользі в форму для запікання або на деко.

Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками і запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. Після закінчення зазначеного часу фольгу розгортаємо, відкриваючи таким чином поверхню картоплі.

Включаємо гриль і підрум’янюємо часточки протягом десяти хвилин.

Готову картоплю дістаємо з духовки. Відразу перекладаємо рум’яні часточки з фольги на сервірувальне блюдо. Подаємо картоплю до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці