Дуже простий рецепт дуже смачних картопляних скибочок. Весь секрет смаку – в ідеальному поєднанні картоплі, часнику і приправу. Що стосується останньої, рекомендуємо брати спеціальну суміш спецій і трав для картоплі. Такі приправи містять правильний смако-ароматичний баланс, підібраний конкретно для цього овочу. Або використовуйте перевірену приправу, яка вам добре знайома, подобається і не викличе несподіванки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 10 – 12 шт.
  • Масло оливкове – 50 – 70 мл
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Приправа для картоплі – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати часточки картоплі з приправами в духовці? Картопля очищаємо від шкірки, ретельно миємо і ставимо в об’ємну посуд. Заливаємо холодною водою і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин – у воду піде зайвий крохмаль. Після замочування воду зливаємо, картоплю розрізаємо на акуратні поздовжні скибочки і поміщаємо на рушник для обсушування від зайвої вологи.

Поміщаємо обсушені часточки в широку миску. Часник звільняємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо на картоплю. Посипаємо зверху приправою, сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Перемішуємо руками так, щоб покрити спецій кожну часточку. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин для маринування. Після закінчення цього часу вливаємо олію і ще раз перемішуємо – часточки стануть блискучими і глянсовими.

Деко злегка змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Викладаємо підготовлені часточки картоплі. Вирівнюємо їх в один шар. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.

Через тридцять-тридцять п’ять хвилин варто перевірити ступінь готовності картоплі, проткнувши пару часточок ножем. Якщо м’якоть ще сирувата, то додаємо до запіканню додатково час – десять-п’ятнадцять хвилин. Якщо часточки вже м’які, то включаємо конвекцію, щоб швидко з’явилася рум’яна кірочка. Домагаємося того, щоб всередині часточки були ніжними і м’якими, а на поверхні сформувалася тонка хрустка золотава скоринка.

Готову картоплю дістаємо з духовки. Перекладаємо часточки з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу негайно, поки гаряче блюдо і зберігає хрустку скоринку. Такий картопля хороший і в самостійному вигляді, і в якості гарніру. Ідеальне до нього супровід – різні соуси.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці