Якщо ви любите м’який, ніжний картоплю з легкої скоринкою, то рецепт запечених картопляних скибочок в рукаві повинен сподобається. Рукав зберігає вологу при запіканні, і часточки виходять досить соковитими. Для ароматизації обов’язково використовуємо спеції і ароматні трави.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Куркума – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкова – 50 мл
- Розмарин – 0.5 ч. л.
- Базилік свіжий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати часточки картоплі в рукаві в духовці легко! Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо в проточній воді й обсушуємо. Після промивання обсушуємо бульби рушником. Розрізаємо кожну картоплю на часточки. Складаємо часточки в широку миску.
Поверх часточок висипаємо куркуму, чорний мелений перець, сушені розмарин і базилік.
Насипаємо сіль за смаком і вливаємо олію.
Зубки часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку додаємо до картоплі.
Перемішуємо картопляні часточки зі спеціями та олією так, щоб вони рівномірно розподілилися один по одному.
Відрізаємо шматок рукава для запікання і закладаємо в нього підготовлені часточки картоплі. Зав’язуємо рукав щільно з двох сторін.
Зверху робимо тонким прокол, щоб виходив пар.
Наповнений рукав поміщаємо на деко. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками в рукаві і запікаємо протягом приблизно однієї години. Картопля до кінця запікання повинен почати помітно рум’янитися.
Готову картоплю дістаємо з духовки. Рукав розрізаємо. Випускаємо пар. Відразу перекладаємо часточки з рукава на сервірувальне блюдо. Подаємо картоплю до столу в гарячому вигляді.
Смачного!