Звичний картопля спробуємо приготувати незвичайним способом. На перший погляд, нічого незвичайного: картопля поріжемо на шматочки і запечемо в духовці в рукаві. А «родзинка» в тому, який будемо використовувати соус-маринад для ароматизації картоплі і надання йому особливого смаку. Для пікантної заправки використовуємо соєвий соус і гірчицю, трохи майонезу і сушений майоран. Така комбінація інгредієнтів надає картоплі вишуканий смак і вигідно відрізняє його від інших рецептів приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 800 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 0.66 ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Майоран – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати часточки картоплі в пакет для запікання в духовці, готуємо ароматну заправку для запікання картоплі. У невелику миску вливаємо вказану кількість соєвого соусу, додаємо оливкова олія, майонез, кладемо гірчицю. Всипаємо сушений майоран. Гарненько змішуємо всі разом до однорідності

Картоплю очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо, розрізаємо на більш-менш однакові часточки, як на фото. Обсушуємо часточки на паперовому рушнику від зайвої вологи. Викладаємо скибочки картоплі в широку миску, зверху виливаємо приготовану заправку. Руками перемішуємо часточки з соусом, намагаючись, щоб кожен шматочок був змазаний приготовленої ароматною масою.

Підготовлені часточки картоплі покласти в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо його з обох сторін. Зверху по центру робимо тонкий прокол для виходу пари. Поміщаємо наповнений рукав на деко для подальшого запікання.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 200 градусів. Встановлюємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо протягом сорока хвилин. Якщо є бажання додатково порумянить картоплю, то за десять хвилин до готовності рукав розрізаємо, розкриваємо і даємо поверхні картоплі зарум’янитися. Для прискорення процесу можна включити конвекцію. Готову картоплю дістаємо з духовки.

Перекладаємо ароматні шматочки на сервірувальну тарілку і подаємо до столу негайно, поки вони не охололи і не втратили соковитість. Такий картопля ідеальний в якості гарячої закуски, особливо в поєднанні з овочевими соусами. Також часточки добре доповнять різні страви з м’яса або птиці в якості гарніру.

Смачного!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з майонезом в духовці