Смажена картопля з лисичками і м’ясом буде у вас ситним та смачним блюдом, особливо коли мають відбутися фізичні навантаження, та й коли все сильно зголодніли.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Картопля – 7 шт.
  • Свинина – 500 гр.
  • Лисички свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смаженої картоплі з лисичками і м’ясом? Лисички очистіть від лісового сміття, промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматочки. Почистіть і наріжте цибулину.

Лук обсмажте до прозорості на розігрітому вершковому маслі, потім перекладіть до нього нарізані лисички, перемішайте і посмажте все ще протягом 5 хвилин.

Картопля промийте, відваріть в шкірці, почистіть і наріжте на середні шматочки. Потім його обсмажте на сильному вогні до рум’яного кольору. Обсмажену картоплю по своєму смаку посоліть.

Свинину промийте і обсушіть серветкою. Потім наріжте її невеликими кубиками, посоліть і поперчіть.

Обсмажте м’ясо на розігрітій олії. Обсмажуйте, поки воно не зміниться в кольорі.

До обсмаженої картоплі перекладіть м’ясо, лисички з цибулею, додайте сметану і перемішайте. Замість сметани можете долити трохи води. Потушкуйте картоплю з м’ясом і лисичками на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин, періодично блюдо перемішуючи. Потім можете розкласти по порційних тарілках, декорувати зеленню і подати до столу.

Приємного апетиту!

Картопля Смажена картопля Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти