Чебуреки можна приготувати на вечерю або з нагоди для частування запрошених гостей. Але не обов’язково готувати їх тільки з начинкою з м’яса. Можна поекспериментувати і змішати фарш з картоплею, вийде більш ніжний смак, а також страва буде не таким жирним.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Вода – 80 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати чебуреки з фаршем і картоплею? Картопля поставте варитися. У миску просійте борошно, додайте сухі дріжджі і сіль.
Потім влийте теплу воду і оливкове масло, замісити еластичне тісто.
Тісто розділіть на 9 однакових частин, скачайте з них кульки і залиште на півгодини.
Цибулину очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії до прозорості. Потім додайте на сковорідку фарш, смажте до готовності м’яса, потім посоліть і приправте за смаком.
Варена картопля розімніть в пюре і змішати його з засмажкою з цибулі і фаршу. Начинка готова.
Кожен кульку тіста розкачайте в тонкий коржик, на одну половину покладіть начинку, накрийте другою половиною тіста її і скріпіть краю тесту.
Чебуреки обсмажте на сухій сковороді з двох сторін, приблизно по 2-3 хвилини на кожну сторону.
При бажанні гарячі чебуреки можна змастити вершковим маслом.
Приємного аппетита!
Чебуреки