Щоб вибрати м’ясо для начинки чебуреків, необхідно знати, що свинина буде жирної, яловичина – сухої, а індичка відноситься до більш легким, дієтичних продуктів. Щоб зробити начинку більш соковитою, додайте цибулю в пропорції з фаршем один до одного.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Філе індички – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати чебуреки з фаршу індички? У миску просіяти борошно і додайте до неї щіпку солі.
Додайте воду і перемішайте вміст миски виделкою.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на повільному вогні.
Масло додайте в тісто і ще раз добре перемішайте. У вас повинно вийти м’яке і не липке тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на 30-40 хвилин.
М’ясо індички пропустіть через м’ясорубку, додайте подрібнену цибулю, сіль, мелений перець і трохи води, перемішайте.
Дістаньте тісто з холодильника розділіть його на кілька рівних частин. Кожну частину розкачати в круглий коржик. Викладіть на тісто начинку тонким шаром.
Скріпіть краю чебуреків виделкою і підрівняйте їх ножем.
Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки. Щоб видалити зайвий жир, покладіть чебуреки на серветки, потім можна подавати їх на стіл.
Приємного аппетита!
Чебуреки