Дріжджове тісто – чудова основа для різноманітної випічки. Смажені чебуреки з дріжджового тіста виходять пишними і соковитими. Дріжджове тісто можна замісити самостійно або скористатися напівфабрикатом, купленим в магазині.
Інгредієнти: на 3 порції.
- дріжджове Тісто – 300 гр.
- Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- М’ясо – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати чебуреки з готового дріжджового тіста просто! М’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на чотири частини. Прокрутіть м’ясо і цибулю через м’ясорубку.
У фарш додайте сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх, добре перемішайте і додайте трохи води.
Тісто розкачайте качалкою, з допомогою миски або блюдця виріжте з нього круглі коржики.
На одну половину коржика покладіть трохи м’ясної начинки, другою половиною тіста накрийте її і добре скріпіть краю.
Заготовки чебуреків обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Готуйте на середньому вогні.
Готові чебуреки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. Потім красиві і рум’яні чебуреки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Чебуреки