Дріжджове тісто – чудова основа для різноманітної випічки. Смажені чебуреки з дріжджового тіста виходять пишними і соковитими. Дріжджове тісто можна замісити самостійно або скористатися напівфабрикатом, купленим в магазині.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • дріжджове Тісто – 300 гр.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • М’ясо – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати чебуреки з готового дріжджового тіста просто! М’ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на чотири частини. Прокрутіть м’ясо і цибулю через м’ясорубку.

У фарш додайте сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх, добре перемішайте і додайте трохи води.

Тісто розкачайте качалкою, з допомогою миски або блюдця виріжте з нього круглі коржики.

На одну половину коржика покладіть трохи м’ясної начинки, другою половиною тіста накрийте її і добре скріпіть краю.

Заготовки чебуреків обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Готуйте на середньому вогні.

Готові чебуреки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. Потім красиві і рум’яні чебуреки подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Чебуреки