Чебуреки готуються з прісного листкового тіста, в якості начинки використовують м’ясний фарш. Для відпрацювання цього рецепта, а також економії часу, можна купити вже готове листкове тісто в магазині.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа для м’яса – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати чебуреки з готового листкового тіста легкко! Свинину промийте, наріжте кубиками і подрібніть в блендері.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло.
Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додати фарш і продовжуйте готувати начинку ще 10 хвилин. Наприкінці посоліть і додайте спеції за смаком.
Листкове тісто розкачайте до бажаної товщини, потім за допомогою спеціального кільця або блюдця виріжте круглі коржі.
На корж викладіть засмажку з м’яса і цибулі, сформуйте чебурек і добре скріпіть краю.
Деко застеліть пергаментним папером, розкладіть заготовки чебуреків і змастіть їх збитим жовтком.
Запікайте чебуреки в духовці при 180 градусів 30-40 хвилин.
Перед подачею дайте чебуреків трохи охолонути.
Приємного апетиту!
Чебуреки