Чебуреки готуються з прісного листкового тіста, в якості начинки використовують м’ясний фарш. Для відпрацювання цього рецепта, а також економії часу, можна купити вже готове листкове тісто в магазині.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати чебуреки з готового листкового тіста легкко! Свинину промийте, наріжте кубиками і подрібніть в блендері.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло.

Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додати фарш і продовжуйте готувати начинку ще 10 хвилин. Наприкінці посоліть і додайте спеції за смаком.

Листкове тісто розкачайте до бажаної товщини, потім за допомогою спеціального кільця або блюдця виріжте круглі коржі.

На корж викладіть засмажку з м’яса і цибулі, сформуйте чебурек і добре скріпіть краю.

Деко застеліть пергаментним папером, розкладіть заготовки чебуреків і змастіть їх збитим жовтком.

Запікайте чебуреки в духовці при 180 градусів 30-40 хвилин.

Перед подачею дайте чебуреків трохи охолонути.

Приємного апетиту!

Чебуреки