Традиційні м’ясні чебуреки – це досить калорійне блюдо. Проте, є і інші варіанти чебуреків, які не поступаються м’ясних за смаком. Наприклад, чебуреки з картоплею і грибами, ця начинка добре поєднується з піджареною хрустким тестом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Горілка – 10 мл
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Для начинки: –
- Картопля – 4 шт.
- Гриби – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – 150 – 200 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування чебуреків з картоплею та грибами. Картоплю помийте, очистіть, наріжте і відваріть до готовності. Потім злийте воду і перемніть картоплю в пюре.
Гриби помийте, наріжте шматочками і обсмажте на рослинному маслі. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і додайте на сковороду до грибів, смажте разом 3-4 хвилини. Якщо ви використовуєте свіжі лісові гриби, то попередньо їх необхідно відварити.
Змішайте картопляне пюре і засмажку з цибулі і грибів, посоліть, перемішайте і приправте за смаком.
У мисці збийте яйце і сіль. Потім додайте воду, рослинне масло і горілку, перемішайте.
Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто, прикрийте його харчовою плівкою і залиште на півгодини.
Тісто розділіть на кілька рівних частин, розкачати їх і зліпіть чебуреки. Викладайте начинку тонким шаром, не заходячи на краю тесту.
Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Подавайте блюдо в теплому вигляді зі сметаною або гірчицею.
Приємного аппетита!
Чебуреки