Традиційні м’ясні чебуреки – це досить калорійне блюдо. Проте, є і інші варіанти чебуреків, які не поступаються м’ясних за смаком. Наприклад, чебуреки з картоплею і грибами, ця начинка добре поєднується з піджареною хрустким тестом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Горілка – 10 мл
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Для начинки: –
  • Картопля – 4 шт.
  • Гриби – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – 150 – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування чебуреків з картоплею та грибами. Картоплю помийте, очистіть, наріжте і відваріть до готовності. Потім злийте воду і перемніть картоплю в пюре.

Гриби помийте, наріжте шматочками і обсмажте на рослинному маслі. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і додайте на сковороду до грибів, смажте разом 3-4 хвилини. Якщо ви використовуєте свіжі лісові гриби, то попередньо їх необхідно відварити.

Змішайте картопляне пюре і засмажку з цибулі і грибів, посоліть, перемішайте і приправте за смаком.

У мисці збийте яйце і сіль. Потім додайте воду, рослинне масло і горілку, перемішайте.

Далі частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто, прикрийте його харчовою плівкою і залиште на півгодини.

Тісто розділіть на кілька рівних частин, розкачати їх і зліпіть чебуреки. Викладайте начинку тонким шаром, не заходячи на краю тесту.

Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Подавайте блюдо в теплому вигляді зі сметаною або гірчицею.

Приємного аппетита!

Чебуреки