Оригінальний рецепт чебуреків, який всім припаде до смаку. Щоб чебуреки були хрусткими в тісто додається невелика кількість горілки, алкоголь випаровується при смаженні, тому ніякого стороннього запаху не залишається.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Горілка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Олія рослинна – 1 склянка
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати чебуреки з картоплею і цибулею просто! У мисці змішайте вісім столових ложок рослинного масла, цукор і сіль. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть еластичне тісто. Загорнути його у харчову плівку і залишити в холодильнику на півгодини.
Картопля очистіть, відваріть і зробіть з нього пюре. Цибулю подрібніть в блендері. Змішайте картопляне пюре і цибульну масу, посоліть і приправте за смаком. Тісто розкачайте і виріжте з нього коржі круглої форми. На кожну корж викладіть начинку.
Краї тіста скріпіть пальцями або виделкою.
розігрійте Сковорідку, влийте рослинне масло і обсмажте чебуреки з двох сторін. Викладіть чебуреки на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків жиру.
Чебуреки подавайте на стіл в теплому вигляді. Ця страва може стати не тільки смачною закускою на вашому столі, але і підійде як доповнення до перших страв замість хліба.
Приємного аппетита!
Чебуреки