Червона смородина сама по собі дуже кисла ягода і її їдять небагато, але саме кислий сік протертою ягоди, містить багато речовин, для зміцнення імунітету, а в суміші з цукром цей десерт виходить з приємним кисло-солодким смаком. Зберігають таку заготовку тільки в умовах низької температури, інакше вона починає бродити навіть при великому вмісті цукру.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Смородина червона – 0.6 кг
  • Цукор-пісок – 0.6 кг

Процес приготування:

Готувати червону смородину, протерту з цукром без варіння на зиму легко! Спочатку відміряємо вказане в рецепті кількість цукру і червоної смородини з розрахунком на обсяг вашої заготовки.

Акуратно відокремлюємо ягоди від гілочок і поміщаємо їх у велику миску. Потім добре промиваємо в холодній воді, змінюючи її кілька разів. Зайву вологу з ягід прибираємо рушником.

Смородину подрібнюємо в чаші блендера або кухонного комбайна до стану пюре.

Ягоду перекручуємо тільки 1-2 хвилини, щоб не измельчились кісточки. Якщо кухонних гаджетів немає, то подрібнюємо смородину простий картопляної товкачиком.

Приготоване смородинове пюре перелити в окремий посуд і насипаємо до неї розраховане кількість цукрового піску. Потім протерту смородину з цукром добре перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.

Смородину з цукром перекладаємо в невеликі заздалегідь простерилізовану баночки, не заповнюючи їх до самого верху.

Поверх смородини насипаємо по столовій ложці цукру, що буде своєрідною пробкою. Баночки щільно закорковуємо прокип’яченими кришками.

Червона смородина, протерта з цукром і без варіння, готова. Зберігаємо в холодильнику або холодному підвалі.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення із червоної смородини Желе з червоної смородини без варіння Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння