Ягоди кизилу здатні нормалізувати обмін речовин в організмі людини. Це чудова властивість ягід просто не можна ігнорувати, кизилом в обов’язковому порядку регулярно потрібно пригощати сім’ю. Особливо у вигляді такого смачного і ароматного ласощі, як варення. Варення з кизилу в мультиварці дуже просто приготувати, спробуйте!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кизил – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кизилу в мультиварці? Підготувати все необхідне для приготування варення з кизилу в мультиварці інгредієнти.

Кизил перебрати, промити під холодною водою, висушити на кухонному рушнику. В цей час закип’ятити в мультиварці воду в режимі «Мультиповар» (температура 160 градусів). Після закипання води всипати до неї цукор, варити сироп до повного розчинення цукру. Потім всипати в сироп підготовлені ягоди кизилу. Варити варення 10 хвилин, постійно його помішуючи і знімаючи з нього піну, яка утворилася. Вимкнути мультиварку, дати варення з кизилу охолонути. Повторити процедуру ще раз.

Банки для варення стерилізувати, кришки обдати окропом. Розлити готове варення з кизилу в мультиварці по банкам, закрутити їх.

Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою і дати їм добу охолонути. Після переставити варення в прохолодне темне місце для зберігання на зиму. Дуже смачне варення з кизилу готово! Приємного насолоди!

Варення Варення з кизилу Варення з кизилу з кісточкою Кизил на зиму