У нашій сім’ї всі люблять полуничне варення саме за цим рецептом. Ароматне полуничне варення виходить густим і желеподібний по консистенції. Желатин не використовую, а використовую спеціальний желюючий цукор-пісок, в якому вже є желюючий агент в правильному співвідношенні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Полуниця – 500 гр.
  • желюючий Цукор – 170 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з полуниці желейное? Полуницю ретельно переберіть. Ягоди полуниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Підготовлені ягоди наріжте дрібним кубиком і викладіть в металевий посуд з товстим дном. Засипте ягоди необхідною кількістю желюючий цукрового піску, ретельно перемішайте до повного розчинення кристалів цукру.

Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

Великий ложкою акуратно розкладіть гаряче варення по стерильним банкам. Банки з варенням з полуниці закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у холодильник або інше темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Варення Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму