Смородина подрібнюється блендером і до неї додається цукровий пісок з пропущеним через м’ясорубку лимоном. Все добре перемішується і розкладається по стерильним банкам. Виходить дуже смачне ласощі, яке стане прекрасним доповненням до чаю.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Смородина червона – 600 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування червоної смородини з лимоном без варіння на зиму? Для початку перебираємо червону смородину і прибираємо сміття разом зі стеблами. Далі ретельно промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і даємо так постояти, поки вся зайва рідина стече.

Перекладаємо ягоди в чашу блендера і подрібнюємо їх протягом пари хвилин. Важливо не перебити їх, щоб кісточки залишилися цілими. Також можна зробити це за допомогою преса для картоплі або дерев’яною товкачика.

Лимон обдаємо окропом, розрізаємо на чвертки і видаляємо кісточки. Потім пропускаємо його через м’ясорубку, щоб вийшла кашка.

До протертої смородині додаємо цукровий пісок, подрібнений лимон і все добре перемішуємо до однорідності.

Ретельно вимиваємо і стерилізуємо банки, в яких буде зберігатися червона смородина. Розкладаємо по ним ягідну масу. Зверху насипаємо трохи цукру, щоб утворювалися повітряні пробки. Щільно закручуємо стерильними кришками і відправляємо на зберігання в холодильник. Дістаємо взимку і подаємо до столу зі свіжим білим хлібом і гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння