Червона смородина – дуже корисна і багата вітамінами, залізом і каротином. Що може бути прекрасніше ніжного і красивого желе, якій можна заготовити і на зиму і подати з морозивом, млинцями або просто намазати на свіжий батон Приготування в соковижималці значно скоротить час приготування і позбавить від зайвих трудовитрат.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини через соковижималку легко! Ягоди помийте. Нічого, якщо будуть потрапляти малі гілки і листя, у них теж є користь, якщо зелень бентежить – переберіть смородину до миття і видаліть їх.

Висипте смородину просохнути на широкому рушник.

Перекладіть ягоди в контейнер соковижималки і увімкніть її.

У вас повинно вийти приблизно з 1 кг ягід 700 мл соку.

додайте Цукор в пропорції 1:2, тобто цукру в 2 рази більше, ніж соку. Хорошо перемішайте.

Поставте каструлю на плиту і прогрійте до розчинення кристалів на невеликому вогні, перемішайте.

желе Розкладіть по невеликим стерилізованим банкам і герметично закрийте кришкою. Поставте в холод на 2 години.

Застигле желе можна пробувати або залишити на зберігання в холоді. Ця заготовка може радувати вас ще порядком року.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородини без кісточок Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини без желатину